Ik ga op yoga vakantie en ik neem mee…

Je hebt een yoga retraite gekozen. Je hebt je vlucht geboekt. Er is hebt opvang voor de kids en eten in de diepvries voor alle achterblijvers. Je kan de rust en balans al bijna voelen. Het enige wat je nu nog moet doen is… je koffer pakken! Dan is de vraag enkel: wat neem ik nu in godsnaam mee? Hier mijn als-ik-het-had-geweten-en  gelukkig-heb-ik-eraan-gedacht tips!

Inpakken yoga

  • Yoga mat: ook al stond er op de site van het verblijf dat er matjes waren, toch was ik super blij dat ik mijn eigen matje had meegebracht. Niet alleen omdat ik er nog steeds ongelofelijk tevreden mee ben en ze dus zo veel mogelijk gebruik. Maar ook omdat het een pak hygiënischer is in het warme Spaanse klimaat. Ik ben geen neat-freak, maar toch. De zweterige matjes van mijn voorgangers… nee bedankt. Blokken, straps en andere yoga props laat je beter thuis, die nemen gewoon plaats in in je koffer.
  • Genoeg yoga broeken, topjes en sport-BH’s: Je zal toch minstens twee keer per dag yoga beoefenen, dus voor elke dag een propere outfit is geen overbodige luxe. Of neem op zijn minst zeepblaadjes (lang leve Kruidvat!) mee om rap-rap een wasje te doen in de wasbak. Het is alvast een excuus om nog een paar extra coole yoga leggings aan te schaffen.
  • Snacks: ok ging op ayurvedische-detox vakantie, dus ik verwachtte echt geen boterhammen met Nuttella voor ontbijt of taartjes bij de thee. Maar toch, af en toe eens een kleine snack voor de zoete goesting… nomnom. Ik koos voor de gulden middenweg: enkele gezonde snacks van bij Bon Appetit Les Amis. Een zakje granola, ideaal om af en toe iets te smikkelen „uit het vuistje”, enkele glutenvrije notenrepen (mijn favoriet is peanut butter!!) en quinoakoekjes met chiazaad. Ze zijn er toch allemaal aan moeten geloven … maar o wee wat heb ik ervan genoten!
  • Stapschoenen of sandalen: even de berg op (of af) om ochtend-yoga te gaan doen op het strand? Het gaat toch beter met gemakkelijke schoenen. Niet stylish, wel handig. Maar voor al de rest had ik eigenlijk meer dan genoeg aan een paar flip-flops.

Yoga vakantie

  • Een notitieboekje en pen: normaal neem ik dat altijd mee op vakantie, maar nu dus niet. Heel vervelend, want ik had best een paar lekkere recepten willen noteren. Ook al heb je je telefoon bij waar je dat ook perfect mee kan doen, er is iets onnatuurlijks aan zo zitten typen op een zen-vakantie.
  • Minimale make-up: deodorant, douchegel, shampoo, zonnecrème, dag-en nachtcrème, mascara, lippenbalsem en gezichtsdoekjes om alles er weer af te halen. Meer heb je niet nodig.
  • Drinkfles: stom, stom, stom dat ik mijn Dopper waterfles niet had ingepakt! Uiteraard waren er lege plastic flessen van daar om bij te vullen aan de watertank. Maar tien keer hetzelfde flesje Evian hergebruiken is niet echt ideaal.
  • Een goed boek: Verwacht geen wifi, dit is digital detox! Neem dus zeker een goed boek mee voor die ontspannende momenten in de hangmat.

Hangmat

Latest news

Sport tips

Sporty Spice: tips voor #fitgirls en -boys

De Olympische Spelen zijn alweer een poos voorbij, het schooljaar is even bezig en de volgende zomer lijkt mijlenver weg. Met andere woorden: grote kans dat je stiekem even niet meer zo nauw kijkt naar je figuur en/of sportprestaties.

Eten leveren

Eten halen? Dat laat je toch brengen!

Wij zijn fan van online eten bestellen. Het heeft tal van voordelen en is daarenboven ook nog eens hartstikke in. De vele Deliveroo fietsers in de straten zijn ook jou vast niet ontgaan?

Weerstand

Winter versus weerstand : 0-1

In de aanloop naar de winter worden we opnieuw vatbaarder voor invloeden van buitenaf.

Foto's op hout

Hout in je interieur

Waar we bomen al niet dankbaar voor mogen zijn. Het is charmant, rustiek, ouderwets of juist modern, warm en stevig: hout! In je interieur! Al onze inspiratie bundelden wij samen in de blogpost van vandaag. Wedden dat je straks naar de houthandel trekt om een nieuw item te scoren?